dnes je 24.12.2024

Neprístupný dokument, nutné prihlásenie
Input:

Kontrola burčiakov v roku 2024

20.12.2024, Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky

Pravosť burčiaku je možné zistiť jedinečnou analýzou NMR, ktorá zistí pôvod hrozna a falšovanie. Pri falšovaní je dokázateľné: koľko bolo pridaného repného cukru, iného cukru pôvodu z kukurice alebo zemiakov (Izoglukóza) a vody. Analýzy sa vykonávajú v Colnom laboratóriu Bratislava. Príprava vzorky je pomerne zdĺhavá a výsledok je možné získať najskôr až po 3 týždňoch.

Burčiak podľa

Prístup ZADARMO k tomuto dokumentu majú len registrovaní užívatelia portálu Legislatíva a prax potravín.
Registrovať

Pravidelné spravodajstvo

alebo prihlásiť.

OBSAH
Otestujte sa - Programy nevyhnutných požiadaviek (PNP) v zmysle Oznámenia EK C 278/1 podľa nariadenia (ES) č. 852/2004

Spĺňajú Vaše prevádzkarne (výrobné/spracovateľské) prípadne prvovýroba, katering a iné maloobchodné činnosti vrátane distribúcie potravín nasledujúce požiadavky?

Overte si ich na základe odpovedí formou testu!

Test je zameraný na infraštruktúru - budovy a vybavenie potravinárskych prevádzok

Prejsť na test